Увага! Шахрайство!

Увага! Шахрайство!З метою уникнення непорозумінь зі спортсменами, що займаються спортом із собаками, інформуємо про виявлені непоодинокі випадки шахрайства у питаннях присвоєння спортивних розрядів і звань та видачі недійсних або підроблених посвідчень майстрів та кандидатів у майстри спорту.

Звертаємо увагу, що офіційне присвоєння спортивних розрядів і звань зі спорту з собаками відбувається виключно у відповідності до кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з неолімпійських видів спорту, а саме – згідно з додатком 76 Класифікації. За цими вимогами спортивні розряди і звання присвоюються лише за результатами участі у офіційних спортивних змаганнях відповідного рівня (навіть для 3-го розряду – не нижче міського) та за умов виконання кваліфікаційних нормативів.

Щодо визначення офіційного рівня змагань – інформування щодо намірів про проведення всіх спортивних заходів зі спорту з собаками в Україні покладено профільним міністерством на Всеукраїнську Федерацію кінологічного спорту. Будь-які заходи, що не погоджені офіційно з Федерацією, є виключно спортивно-масовими або внутрішніми у фізкультурно-спортивних товариствах та не мають статусу офіційних змагань будь-якого рівня і, як наслідок, суперечать вимогам Єдиної спортивної класифікації України з неолімпійських видів спорту, що унеможливлює офіційне присвоєння спортивних розрядів і звань учасникам.

Нагадуємо, що профільне міністерство уповноважило Всеукраїнську Федерацію кінологічного спорту забезпечувати розвиток спорту з собаками і надало виключне право представляти спорт із собаками на міжнародних спортивних змаганнях, а також право на організацію та проведення офіційних міжнародних спортивних змагань з видів спорту з собаками на території України та всеукраїнських спортивних заходів, вести облік спортивної діяльності та присвоювати кваліфікаційні категорії спортивним суддям.